OER-projekt

Högskolan i Borås genomför under 2010 ett projekt som syftar till att skapa en modell för att sprida kunskap om öppna digitala lärresurser, OER, på högskolan. Inom projektet arbetar vi med att sprida information om och bedriva utbildning på alla nivåer för högskolans personal. Vi har utfört ett antal aktiviteter inom projektet. Diskussioner förs om en policy för arbete med OER. Informations- och diskussionsmöten har hållits med olika personalgrupper. Utbildningsmaterial om att söka, finna och använda OER har tagits fram. Ett seminarium om OER liksom en workshop om att söka och finna OER samt att jobba med Creative Commons har arrangerats. Möjligheterna till att skapa en struktur för koppling mellan högskolans lärplattform PING PONG och högskolans institutionella arkiv BADA har undersökts. Vi har mötts av relativt stor okunskap om OER men upplever både ett intresse och en viss skepsis. Vi anser att behovet av verksamheten är stort för att kunna få fart på OER inom högskolan.

Mer information och material finns på HBs hemsdia om OER http://tinyurl.com/37rojfc

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.